Dobrý den, dnes je 20.04.2024 - 15:09
1. samizdatový internetový magazín v prvobytně pospolném kapitalismu a rozvinuté tržní demokracii

POLITICKÉ JARO 2016


Když mám pocit beznaděje a osamocenosti postaví mě znovu na nohy názory chytrých a skvělých lidí. Posílám je vám s tím, že se s nimi ztotožňuji!

 

 

Jan Petránek

Německo příspěvky vyplácí rodinám s dětmi a to pouze po dobu jednoho roku. Jak vidíte, Německo není nějaká velká výhra po finanční stránce pro uprchlíky, ale jen zdánlivě. Německo však nabízí něco, co jiné země nemají. Finanční podporu náboženským obcím etnických menšin a teď jsme uhodili hřebík na hlavičku. V Německu mají náboženské obce, které mají minimálně 50 osob, právo na státní příspěvek, který v základu činí 150 000 eur ročně. Ovšem na základě vlastní aktivity a počtu členů mohou na základě dotačních titulů získat automaticky právo na čerpání dalších 400 000 euro ročně. Pokud obec a počet členů přesáhne 1 000 osob, stává se obec příspěvkovou organizací státu a má právo na 2 500 000 euro ročně na svůj provoz.

 

To je to, co táhne muslimy do Německa. Islámské obce poté tyto peníze rozdělují jako svoji dobročinnost mezi své členy a své rodiny, čímž si je zavazují. Je to nebezpečná metodika, kterou úplně stejně dělá v Libanonu Hizballáh, který peníze od libanonské vlády přerozděluje mezi své členy, obvykle nejchudší lidi, provozuje z nich nemocnice a soukromé náboženské školy. Stejně tak tady v Německu, velké muslimské obce provozují školy, nemocnice, dotují chudé islámské rodiny, což jsou prakticky všechny, ale jejich děti musí chodit na modlitby, tím si obec tyto děti zavazuje a vychovává je podle islámského učení. To nebezpečí je v tom, že zdejší islamisté neříkají, že to jsou peníze z německého státního rozpočtu, ale že to jsou peníze náboženské obce a ty peníze chudým muslimům rozdávají jménem proroka Mohameda. Děti, když potom vyrostou, vděčí za všechno, za jídlo, lékařskou péči i vzdělání islámské obci a Prorokovi. A tyto děti jsou potom připraveny vykonat cokoliv ve prospěch obce, nebo proroka Mohameda. To je důvod, proč islamisté chtějí do Německa. Nejenom, že dostanou peníze od státu, ale mnohem víc peněz dostanou od svých imámů od islámských obcí. Mnoho lidí se vyjadřuje v Česku k islámu a Německu, ale neznají tyto souvislosti a důvody.

 

Toto je prostě trpělivě, perfektně a smysluplně budovaná hierarchie jejich struktury, která má šanci nás postupně pohltit a později úplně zničit. Protože budou přece potřebovat křesťanské psy jako otroky. Jejich slova: My máme čas. Pokud by Německo ukončilo podporu náboženských obcí menšin, tolik migrantů by se rozhodně do Německa netlačilo. Toto je kouzlo a táhlo. Jan Petránek.

 

Karel Čapek – Válka s mloky

„Tak co je v těch novinách?“ ptá se s oteckou strohostí. „Celkem nic, tatínku,“ povídá syn, „tadyhle jenom čtu, že ti mloci už se propracovávají až po Drážďany.“ „Tak to je teda Němec v troubě,“ konstatuje starý pán. „Víš, Frantíku, tihle Němci, to byl moc divný národ. Vzdělaný, ale divný. Já jsem znal jednoho Němce, on byl šoférem v jedné továrně a to byl takový hrubý člověk, ten Němec. Ale vůz měl v pořádku, jen co je pravda. Tak vida, Německo už taky zmizelo z mapy světa,“ přemítal pan Povondra. „A jaký fofr dřív dělalo! To ti byla hrůza! Samá armáda, samá vojna. Kdepak, na mloky nestačí ani Němec. To víš, já ty mloky znám. Pamatuješ, jak jsem ti je ukazoval, když jsi byl ještě takhle malý?“

 

A co na to mloci? „Haló, vy lidé, zachovejte klid. Nemáme vůči vám nepřátelských úmyslů. Potřebujeme jenom víc vody, víc břehů, víc mělčin pro svůj život. Je nás příliš mnoho, už pro nás není místo na vašich březích. Proto musíme odbourat vaše pevniny. Uděláme z nich samé zálivy a ostrovy, kde mloci můžou žít. Tím se dá délka světových břehů zpětinásobit. Budeme stavět nové mělčiny, nemůžeme žít v hlubokém moři. Budeme potřebovat vašich pevnin jako materiálu k zasypání hlubin. Nemáme proti vám nic, ale je nás příliš mnoho. Můžete se zatím odstěhovat do vnitrozemí. Můžete se uchýlit do hor. Hory se budou bourat až nakonec. Vy jste nás chtěli! Vy jste nás pozvali! Vy jste nás rozšířili po celém světě. Nyní nás máte. Chceme s vámi vyjít po dobrém. Budete nám dodávat třaskaviny. Budete nám dodávat torpéda. Budete pro nás pracovat. Bez vás bychom nemohli odklidit vaše staré pevniny. Haló, vy lidé, šéf mloků vám jménem všech mloků světa nabízí spolupráci. Budete s námi pracovat na odbourání vašeho světa. Děkujeme vám!“

Karel Čapek, Válka s mloky, 1935.

 

Pavel Kříž - Pitomá politická korektnost

Rozumíte strachu mnoha Čechů, který mají z migrantů?

 

Samozřejmě, je naprosto oprávněný. Bojí se něčeho neznámého. A navzdory hloupé mediální masáži si myslí, že většina těch, co se bojí, nejsou xenofobní. Strach je přirozený, podle toho, jak lidé se mnou mluví, jsou vyděšeni také z toho, že jejich velmi dobře placení zástupci v Bruselu jsou při prvním vážnějším problému, který zasáhl Evropu, mimo úsporných žárovek naprosto bezradní.

 

Ta impotence a neschopnost něco rychle rozhodnout je skutečně děsivá. Navíc islám je opravdu velmi problematická ideologie. Podílel jsem se před pár lety na přípravě scénáře o islámu, nakonec z toho sešlo, protože se všichni začali bát. To je zvláštní náboženství, když vzbuzuje strach, napadlo mě.

 

Přečetl jsem kvůli tomu Korán a spoustu dalších materiálů a nezanechalo to ve mně moc příjemný pocit. Každý si to konečně může přečíst sám. Chci k tomu říci jenom jednu věc. Ten, kdo rozděluje muslimy na radikální a umírněné, buď nemá o tomto náboženství dost informací, nebo vědomě lže. Islám žádné takové dělení nezná. Když se stáváte muslimem, přijímáte tuto víru za svou komplexně se vším všudy. Nelze říci, já budu jenom dávat almužny chudým, ale nebudu řezat hlavy. Když je potřeba, musíte dělat obojí. Z toho jde na občany hrůza. Aspoň si myslím, protože by měla.

 

Zjistilo se, že ti úředníci z Bruselu fungují dobře, ale jen když se nic neděje. To je asi pro občany málo.

Jiří Kobza, bývalý diplomat, který dlouhé roky působil v islámských zemích

 

Pro všechny humanistické, multikulturní, soucitné, solidární, korektní a různé jim pomáhající duše, co se mohou přetrhat, aby se nějak zavděčili uprchlíkům, říkám: Uvědomte si, prosím, že podle Koránu jste jenom jejich služebníci a cokoliv pro ně uděláte, cokoliv jim dáte, je z jejich strany považováno a chápáno za pouhé splnění vašich povinností jako otroka svým pánům.

 

Vaše soucitnost a milosrdenství je chápáno a interpretováno Koránem jako výraz ponížení, podřízenosti a přiznání nadřazenosti muslimů ostatním lidem. Čím lépe a více jim sloužíte, tím více jich bude chtít přijet a užít si dobrovolných otroků a zejména otrokyň.

 

Od malička jsou v tomto vychováváni, takto je učí a nebude to nikdy jinak. Po příchodu do Evropy se v jejich očích toto učení potvrzuje a zhmotňuje. Tak už toho, propána, vy pitomci, nechte! Dostanete nás všechny do maléru, ze kterého nás už nikdo nedostane! Jiří Kobza, bývalý československý diplomat v islámských službách.

 

Názor divačky na zpravodajství České televize

Taky mě to pěkně štve, když mi vyjde kubík vody na 182 korun. To je vodné plus stočné cirka 80 korun plus jakýsi paušál ve výši za loňský rok 1 960 korun. Po dlouhém bádání jsem vyšla za blbce, který tomu nerozumí. Prý je to tím, že zdroje a distribuce vody vlastní zahraniční firmy. Chci tímto sdělením poděkovat naší veřejnoprávní televizi a hlavně ČT24. Sice se nedozvím, který blb dovolil prodat takovou strategickou surovinu, jako je voda, zahraničním firmám, ale zato jsem skoro denně informována o tom, co dělá Kim Čong-un. Ať se ČT zeptá toho Kim Čong-una, když jsou s ním pořád ve spojení. Prakticky každý den redaktoři vědí, co dělá jeho teta, co jeho strýc, kam šel a co řekl. Takže bude určitě znát i toho blba, co tady prodal tu vodu.

 

A co je inkluze?

Zdálo se mi, že inkluze by se měla zavést i do státní správy. Na každém ministerstvu by mělo být povinné procento mentálně retardovaných úředníků, ve vládě povinné procento mentálně retardovaných ministrů, u každého soudu povinné procento mentálně retardovaných soudců. Pak jsem se probudil a uvědomil si, že tenhle nápad už dostal někdo přede mnou.

 

Pavel Hasenkopf

 

Obchod pro Británii udělal dílčí inventuru výkonnosti socialistické centrály EU v Bruselu. Jen v oblasti obchodu Evropská komise od roku 2010 zplodila 3 580 regulací, které obsahují v anglických verzích přes 13 milionů slov. Pokud byste si je chtěli přečíst slušnou rychlostí 300 slov za minutu, zabralo by vám to 92 dnů. Uznejte, že takového regulačního výkonu jsou schopná jen hodně velká hovada.

 

Otázka neznámého autora

Pane poslanče, ministr Stropnický chce mapovat počty mužů a žen schopných a ochotných podílet se na ochraně vlasti. Ráda bych se dozvěděla, co konkrétního chtějí politici, abychom bránili. Zda cizí kapitál, cizí banky, cizí média, cizí šachty, cizí pozemky? Majetky zbohatlíků, korupčníků a tunelářů? Majetky politiků a jejich rodin? Proč bychom měli pokládat životy za zemi, která nám byla ukradena, za firmy, pro něž dřeme za třetinu německých výplat, za obchodní řetězce, které zlikvidovaly drobné podnikatele a prodávají nám zdravotně závadný odpad, za ukradenou vodu? Proč bychom měli umírat za politiky, kteří celou tuto genocidu od roku 1989 umožnili a kteří nám pravidelně nadávají do komunistů, fašistů, xenofobů a šíří mezi lidmi nenávist a podporují světového agresora číslo jedna? Není bez zajímavosti, že armádu, kterou zničil Václav Havel a individua mu podobná, už asi nikdo neobnoví. Zmizela rozsáhlá technika, závody na výrobu a opravy techniky všeho druhu, zanikli specialisté a z půlmilionové armády máme jakousi četu, co jezdí po světě jak Humberto, hradní stráž, dvě kapely a tři pronajaté stíhačky věčně v opravě.

 

Zblázněný svět

Daniel Štrobl v Parlamentních listech

 

Otázka zní, proč by se muslimská komunita kdekoliv v Evropě měla přizpůsobit našim hodnotám, když evropští politici, a nejen oni, dělají vše pro to, abychom se my přizpůsobili jim. Zde bychom mohli dát dlouhý seznam takzvaných politicky korektních opatření za posledních 30 let, kterými jsme si na tento problém zadělali. Představte si, že jste muslim žijící někde v Německu, nebo třeba v Belgii. Jakou budete mít motivaci přijmout evropské hodnoty? Jak motivujeme imigranty, aby přijali naše vzorce chování? Posledním výstřelkem tohoto druhu je etický kodex pro ženy, který vydala primátorka Kolína a který udělal z žen nikoliv oběti, ale pachatele. Tento kodex implicitně říká, že nikoli imigranti, ale my, respektive naše ženy musí změnit své chování. To je přímá cesta do pekel.

 

Prezident Zeman a Čína

Když prezident Miloš Zeman navštívil Čínu, v publicistických pořadech Zprávy, Komentáře a podobně jsem o něm nezaznamenal jedinou pozitivní informaci, zato negativních chrlila Česká televize nekonečnou řadu. Zaznamenal jsem bláboly o mezinárodním fiasku a ostudě, o plivnutí do tváře lidským právům, prostě katastrofa. Ještě řadu dní poté vaši moderátoři s mimořádným nasazením přežvykovali washingtonská hesla stále dokola, vše umocňovaly zasvěcené komentáře vašich „expertů“, kteří však ze sebe kromě pomluv a trapných útoků nevypotili nic než naprosto idiotské plácání. Jenže tumáš, čerte, kropáč! Zakrátko přijíždí tentýž čínský prezident, se kterým se Zeman setkal, do Velké Británie, kde ho vozí sama královna ve zlatém kočáře. A copak na to ČT? Neuvěřitelný obrat. Ani jediné slůvko z toho, co plivači jedu dštili na adresu našeho pana prezidenta za jeho drzost jet do Číny bez souhlasu ?. Ptám se, jak je to možné. To se za těch pár týdnů zcela změnil čínský prezident a čínská politika? Nikoliv! Pak šlo jednoznačně a prokazatelně o zlovolné pomluvy hlavy našeho státu. Máte-li jiné vysvětlení, rád se s ním seznámím. A aby toho nebylo dost, před pár dny vyrazil do Číny i náš pan premiér Sobotka. A zase nic. Jak je to možné? Vždyť navazoval na to, co se Zemanovi podařilo nastartovat. Najednou je vše v nejlepším pořádku. Toto naprosto ubohé, průhledné a stupidní překrucování pravdy už opravdu další komentář nepotřebuje.

 

Vladan Krásný – facebook

Čeští zemědělci požadují odškodné za loňské sucho. Kupodivu ho nechtějí od Boha, ani od přírody, ale od vlády. Dodávám: Členové vlády jim ovšem nepřispějí ze svých rodinných rozpočtů, ale z našich. Zemědělci ovšem chtějí odškodné i tehdy, když je mokro, nebo je příliš horko, nebo velké mrazy. Přitom při neúrodě ceny potravin logicky stoupnou, ovšem zemědělci se brání, že ze zvyšovaných cen moc peněz neuvidí. Nabízím jim tedy staletím osvědčený recept. Založit si vlastní podpůrný fond, do kterého si budou ukládat v dobách hojnosti a v dobách zlých z něj čerpat. Tuhle moudrost už před mnoha, mnoha staletími doporučil Josef faraonovi.

 

Donald Trump

„Je velkou chybou, že jsme bombardovali národ, který byl naším spojencem ve dvou světových válkách,“ omluvil se Donald Trump Srbům a tvrdě napadl manžele Clintonovy slovy, že oni to považují za úspěch. „Pro mě je to hanba,“ dodal Trump. A dále v omluvě Srbům pokračoval slovy: „Omlouvám se Srbům za všechny chyby americké politiky a především chyby Clintonových. V boji proti islámskému terorismu potřebujeme spojence, kteří mají bojové zkušenosti s tímto zlem. A to jsou v Evropě Rusové a Srbové.“

 

A na závěr titulek roku

Zpráva z Bruselu: Pochod proti strachu byl odložen ze strachu a z obavy o bezpečnost.

Stránky jsou archivovány Národní knihovnou ČR