Dobrý den, dnes je 29.03.2024 - 05:39
1. samizdatový internetový magazín v prvobytně pospolném kapitalismu a rozvinuté tržní demokracii

Bambulu zavřeli, aby zamázli ještě větší průser

„Kauza pyšného bambuly má překrýt něco daleko horšího, a to je kauza Bém“, domnívá se někdejší poslanec ČSSD František Ringo Čech. Ten nabývá přesvědčení, že žije s idioty mezi blbci.

 

Tak, jako snad každý v České republice, nemohl ani František Ringo Čech přehlédnout kauzu sociálně demokratického exhejtmana Davida Ratha, kterou glosoval: „Mně strašně vadí, že kauza pyšného, neopatrného bambuly, a to se nedá jinak nazvat, zcela zakryla jiný, daleko skandálnější případ. Daleko trestuhodnější bylo počínání primátora Mudr. Béma,“ prohlásil pro server ParlamentníListy.cz.

 

„Bém může jen děkovat Pánu Bohu, že tuto kauzu otevřeli. Já si dokonce myslím, jestli ta kauza Rath, a oni ho sledovali už dlouho, nebyla promyšleně vypuštěná, aby překryla kauzu Béma s Janouškem“. „Ratha chytli při klasické zlodějně, zneužití moci v bezuzdné a nezměrné pýše. Kdežto Bém byl nejhorším primátorem Prahy v celé historii, a to počítám i soudruha Kopeckého. To byl rozklad města s trvalými následky. Prostě rozprodat, co se rozprodat dá, a po nás potopa“ říká zhnuseně Čech.

 

„Bém, ten nemá srovnání. Snad jen Babinský by se mu mohl částečně vyrovnat. Bém, to bylo něco strašného, Rath byl čajíček. Vždyť si všimněte, jak to utichlo. Měl být už dávno v kriminále a zatím si spokojeně běhá po světě,“ myslí si. „Přeci Bém s Janouškem musí konečně vysvětlit zdroje peněz na svých kontech. Soudy už musí být spravedlivý. To, že policisté nesrovnali na hnojišti bobky podle velikosti, neznamená, že takový lotr by měl uniknout. To bylo za miliardy. A to ještě nevylezlo na povrch všechno“ obává se Čech. A dodává: „Píše se, že se to vyšetřuje, tak doufám, že se nepřestane.“

 

„Prostě Béma zakryli jiným průserem. Řekli si, ať se soudruh Bém zatím někam schová, zapomene se na něj, a pak může se třeba vrátit i s Janouškem a může pokračovat v bohulibé činnosti“ podotknul F. R. Čech. Na dotaz, co si Čech myslí o současné náladě ve společnosti říká: „Nečas neobratným způsobem napravuje hříchy předchozích banditů. On nehledá peníze tam, kde jsou. On hledá jen tam, kde jsou nejsnáze vymahatelné. To znamená u prostých a bezbranných lidí.“

 

Důvodů k naštvanosti vidí Čech více: „Když někdo navrhuje – v době krize, zvyšování daní a drsného krácení sociálních výdajů – zvýšení platů politiků a vysokých státních úředníků, tak by měl jít do blázince, a rovnou na uzavřené oddělení! Že by to zajistilo poctivost? Bláhovost, právě naopak. Čím vyšší příjem, tím větší chtivost,“ říká rozhodně. „Já mám někdy pocit, že žiji s blázny. Taky jedna z rubrik na mém webu se jmenuje S idioty mezi blbci. To si myslím, že vystihuje úplně naší současnou situaci. Psychopati u státní moci. A všimněte si, že to prorůstá úplně všude,“ upozornil svérázný umělec.

 

„Např., když dá třeba někdo na rychlostní silnici omezení rychlosti na „padesátku“ kvůli hluku, kde jsou dva baráky, zbořenina a křoví, tak to je přece blb. To je člověk, který nepatří na své místo“. Připomeňme, že František Ringo Čech byl v letech 1996 - 1998 poslancem za ČSSD. V loňském roce, rozčeřila stojaté vody nahrávka, když před natáčením dokumentu o Miki Volkovi v roce 1997 vyprávěl, jaké má zkušenosti ve funkci pražského zastupitele za ČSSD s korupcí na všech možných úrovních.

 

Čech ve zveřejněné nahrávce mluví mimo jiné i o tom, jak se prodávají Pražské vodárny: „Popraskané roury v zemi si nechá město, zatímco nové lukrativní přečerpávací stanice, jimiž tečou miliony, se prodávají za hubičku vybraným kmotrům. ODS nás vždy přehlasuje. A jakmile zastupitelstvo jednou něco odhlasuje, nehne s tím ani svěcená voda," tvrdí Čech v nahrávce.

 

„V té době jsem byl v opozici, ale to jsem netušil, jaký mazec uděláme potom my" doplnil v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz své poznání o domovské ČSSD. Podle něj si jeho strana, když byla na magistrátě u moci spolu s ODS, tak s praktikami pravicových politiků si vůbec nezadala.

 

„…. já už si ani nemůžu dělat legraci, když vidím, co se u nás pořád děje".

Stránky jsou archivovány Národní knihovnou ČR