Dobrý den, dnes je 26.04.2024 - 00:42
1. samizdatový internetový magazín v prvobytně pospolném kapitalismu a rozvinuté tržní demokracii

BŮH OCHRAŇUJ SLÁVII!

My Slávisti jsme velcí bojovníci! Bohužel v současné době to platí pouze o fanoušcích a naší klubové elitě "vlajkonoších". Křivdu na vnukovi mého přítele, jednom z našich nejlepších hráčů, Frantovi Veselému beru osobně!

 

Měl jsem velkou radost, když se trenérem stal Mirek Beránek, muž se slávistickým srdcem! Řekl jsem mu: "Mirku, podívej se na to! Když i ty potom řekneš, že Daniel Veselý na Slávii nemá, teprve potom tomu uvěřím!"

 

Velká smůla je, že v době kdy Slávie bojuje o život a její trenér s ní, nezbývá čas na nápravu velké křivdy. Ale možná proto jsme v tak žalostné situaci! Daniel mi řekl: "Ringo! Já bych na hřišti za Slávii umřel". (konec citátu)

 

Ne všichni, jsou ochotni za Slávii "umírat". Myslím si většina našich hráčů kope bez velkého zájmu (na hřišti to tak vypadá!) a po porážce beze smutku jdou "četovat!"" nebo jak se ta kravina moderní doby jmenuje. Zažil jsem veliké hráče jako byli Hildebrand, Nedvídek, Pešek, ale i Tadeáš Kraus, Pazdera, Kaura a další... Kdeže ty loňský sněhy jsou!

 

Polepili jsme prostory stadionu velkými fotkami Františka Veselého, ale k jeho vnukovi se chováme jako hovada! Můj zoufalý výkřik tlustým fixem na chodbě do kabin "Vraťte do mužstva Frantova vnuka, Hajzlové!" neznámý pachatel přebílil!

 

"Vraťte do mužstva Frantova vnuka! Hajzlové!"

Dopis F. Veselého III. zveřejňuji bez jeho souhlasu a beru za text osobní zodpovědnost!

Ringo, tak konečně ti píšu. Ty jsi byl vždy objektivní a nikdy by ses nezaprodal lžím, jako ty ....... na Slávii. Tvá slova "není Slavia bez Františka Veselého" bude ty šmejdy ještě dlouho budit ze spaní a to dlouhé skandování "Franta Veselý" při zápase s Příbramí asi mnohým zkazilo vítězný výsledek. Asi cítíš mé hluboké zklamání, jak se dnes bafuňáři v klubech chovají, jak prodaj i vlastní mámu když jde o prachy. Vlastně nechápu, proč vychovávají vlastní odchovance, když je na vrcholu odkopnou. Je to jasný, prachy mají jen když přivedou někoho zvenčí. Slavia je bohužel ovládána jednak majiteli, kteří se starají o byznys ale sportovní stránku kazí "Agenti" ovládající "úplatky" funkcionáře klubu. Proto Slavie je opět tam kde je a cizí nezajímavý hráči bez slávistického srdce stojí klub veliké peníze! Daniel se poctivě ročník po ročníku vyškrábal do A-týmu, začal dobře kariéru, dal v derby svou první branku v lize a záhy po úspěšné letní přípravě je novým koučem Radou přeřazen zpět do Juniorky bez udání důvodu. Navíc, když patří v letní přípravě co se týče branky a finální přihrávky k těm aktivním. Pere se zklamaný osudem o pozice a je mu oznámeno trenérem Šmejkalem, že v juniorce budou dostávat šanci o rok mladší ročníky. Situaci jsme po půl roce museli vyřešit hostováním v FK Baníku Most 1909, kde si Daniel musel vybojovat své pozice od samého počátku, jelikož klub byl ve druhé lize na čtvrtém místě a hráli hlavně ti, kteří v podzimní části hráli dobře. Hráč Slavie Daniel Veselý, se prodral do základní sestavy Baníku, odehrál skvěle několik posledních kol, kde nahrál na mnoho branek, udělal po vzoru dědy legendy i několik penalt, jako jediný hráč na hostování hrál 2. ligu! Přesto není pozván do letní přípravy Slavie, i když všichni věděli, že mu hostování k 30. červnu 2014 skončilo, a tím i profi-smlouva ve Slavii a on nikde nikomu nic nemohl podepsat, protože bez souhlasu mateřského klubu to nemá platnost. Vše je umocněno zájmem Mostu, že si Veselého koupí na přestup, ale já jako jeho otec jsem to Danovi rozmluvil, protože poměry tam jsem dobře znal a jemu by to ve sportovním růstu uškodilo. Dnes mohu říci, že to bylo správné rozhodnutí. Most hraje tvrdě o záchranu, v této chvíli tam fotbal trpí jako pes. Dovolím si tvrdit, že největší podíl viny nese Kisel a Držmíšek. Smutné na celé té věci je, že se na něj nikdo nepřijel ani podívat. Táta musí trpět v tom fotbalovém nebi ještě více, než to bylo u mě. Já už měl alespoň čtyřicet zápasů v lize ale já teď trpím s ním, je mi útěchou a jsem šťastný, že na tátu slávisti nezapomínají!

 

Jako bojovník-optimista stále věřím, že se karta v dobro obrátí a že oba jeho vnuci za Slávii jednou spolu vyběhnou na posvátnou slávistickou půdu a my budem řvát konečně ve Slávii svítá! Ale to už bez těch, kteří ve Slávii jako bafuňáři nemají co dělat.

 

Se slávistickým srdcem, s úctou ke klubovým legendám píše velkému umělci a příteli František Veselý III.

 

14. listopadu 2014