Dobrý den, dnes je 25.04.2024 - 06:53
1. samizdatový internetový magazín v prvobytně pospolném kapitalismu a rozvinuté tržní demokracii

Slávie

Krize věčné Slávie. Slávističtí fanouškové, slávističtí vlajkonoši, elita slávistického rytířstva, náš nenapodobitelný kotel, který nám všichni záviděli, se včera utkal v marném boji s neviditelnou hydrou s vedením klubu nebo s viditelnou hydrou? Slávističtí fanouškové si neuvědomujou, že Slávie už není naše. Náš není ani stadion, naše není ani mužstvo. Obojí má v dnešní tržní společnosti svého majitele. Nám zůstalo jenom jméno Slávie. Jen ten hrdý titul. Věčná Slávie, to je to rodinné stříbro, to je majetek našeho národa, stejně jako Sparta. To je majetek těch právem bouřících se bezmocný fanoušků, nás všech. Hlásím se hrdě k této ,,lůze,, jak je nazvali media a kladu otázku, zda nedošlo k záměně a zda lůza nebyla na druhé straně….???

 

Co nám nemůžou vzít, naše slávistická srdce! To je jediný, co nám zůstalo. Jméno, tradice. Myslím si, že protest měl svůj význam. Ukázal, že nám není lhostejnej osud Slávie a že jsou Slávisti ochotni za Slávii bojovat a něco pro ni udělat.

 

Problém je hlubší, kdyby jednou za rok našli odvahu – vedení, managingy, říkám v množném čísle, protože se jich určitě vystřídalo hodně a všichni potřebovali peníze, sejít se s fanouškama a přijít tam, to znamená ne, aby přišel 3. místopředseda a 4. člen dozorčí rady, všichni aby tam seděli. Jednou za rok. Čelem k fanouškům, kteří je živěj, (alespoň trochu) k fanouškům, kteří jsou to nejcennější, co Slávie má, je to cennější než jakejkoliv finanční příspěvek, protože příspěvek se rozplyne, příspěvek je ukraden, ale srdce fanoušků zůstávají a bijou pořád pro klub. Kdyby se jednou za rok s nima sešli a řekli, jak to vlastně teda bylo s tím Jarolímem.

 

Prodávala ta jeho družka hráče? Nebo ne?

Chtěla nehorázný ceny? Nebo ne?

Vyhodil toho, kdo s ní nepodepsal smlouvu nebo ne? Je to pravda nebo domněnka?

Kolik jsme dostali za hráče? Kde jsou ty peníze?

Kdy začaly dluhy? Proč jsme nezvonili na poplach?

Čí je vlastně stadion? Nevíme, čí je stadion. Radovali jsme se, otevřeli jsme si ho, ale komu patří? Kdo nás může kdykoli vyhnat, zamkne branku, zamkne vrátka?

Nevíme ani pořádně, čí je klub?

Kde jsou Angličani, jaký mají akcie?

 

Tohle všechno, kdyby se fanouškům řeklo, tak to pochopěj. Pochopěj to, třeba by to chvíli trvalo. Postavili by se za vedení, byl by klid a velkou podporu by měli všichni. Nevíme, říkají, ten je slušnej, ten je neslušnej. Takový mají gáže. Dávaj si půl mega gáže v tunelovaný (?) Slávii.

 

Smutný na tom je, že je to obraz naší republiky. To, co se děje ve Slávii, děje se v celým státě. Zamlčování, neříkání pravdy, falšování, za zády rozkrádání všeho v tichosti. Jsem si jistý, že už jsme přišli o naše černošské hráče a nahradili jsme je hráčema tmavé pleti!

 

Jaká Slávie, taková republika. Sparťani s náma držej krok, aspoň ti praví Sparťani, protože vědí, že to se týká i jich. Byl to útok na celý český fotbal. Je to ohrožení celý český fotbalový tradice. A Sparta ta v tom může za rok lítat zrovna tak. Je to katastrofa našeho nejoblíbenějšího sportu.

 

Vzpomínám na dobu, kdy jediný ,,tunel,, na Slavii byl ten z kabin, kterým chodili hráči na hřiště!

 

Takhle to dopadne za 10 let s celou republikou, to ani nemůže jinak skončit tahle hrůza. A do 15 let s celou Evropou. Rozsype se, protože je postavená na lži, přetvářce, vládě byrokracie a to, co jsme vítali jako sjednocení Evropy, protože jsme to všichni chápali pouze jako - armáda, finance, zahraniční politika a konec!!! A samozřejmě, seriózní vnitroevropský obchod. A ne, aby nám přiblblý úředník říkal, kdo brambory, kdo řepu. A co tenhle a co támhleten! Aby státu, kde byly vždycky brambory a řepa cukrovka dominantní, aby nám řekli ne, vy je nebudete dělat. Budou je dělat na Islandu. A vy budete pěstovat palmy. Bramboráky zakazujeme, budete vozit tortilly z Portugalska. Vláda pyšných a zpupných imbecilů, v tom má Klaus pravdu, vláda úřednickejch blbů, kteří za velký peníze likvidujou sami sebe a nás.

 

Čili Slávie je taková apokalypsa. Ukázka, vážné varování. Já jsem přesvědčenej, že by to nakonec dobře dopadlo. Chodili bychom na Slavoj Vyšehrad, hráli 3. ligu, nebo i oblastní přebor, ale stále bychom měli naše krásný, slavný sešívaný dresy a radovali bychom se z vítězství. Nemilovali bychom Slávii o nic méně. A zase tam bude už pouze k stání Kodeš, Ondříček, Mareš, Kačer, Dr.Smetana a všichni zlatý červenobílý kluci! A zeshora se na nás budou dívat Plánička, Puč, Ženíšek, Kopecký a spol. zvlášť Franta Veselý jak to jeho vnuk sází do Sparťanské branky!

 

Na rozdíl od republiky a od nešťastné Evropy je Slávie věčná.